Alexandria & Sahara

Warning: file_get_contents(http://www.yr.no/sted/Egypt/Alexandria/Alexandria/varsel.xml): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /storage/content/43/121443/xn--egypten-vder-ocb.se/public_html/wp-content/plugins/weather-forecast-shortcode/class.yrcomms.php on line 55

Alexadria

Den norra kusten har ett medelhavsklimat med varma sommardagar och mycket milda vintrar. Medeltemperaturen i Alexandria är mellan 27°C på sommaren och 14°C på vintern. Det kallaste det kan bli är omkring 8°C och det hetaste är 30°C. Den härliga havsbrisen från Medelhavet gör det mer behagligt, med generellt svalare temperaturer än östkusten. Om Khamaseen vinden blåser upp från Sahara, blir det dock varmare. Dessa villkor är typiska för den norra kusten, även om vissa städer kan uppleva kallare vintertemperaturer. Snöfall kan ibland ses på platser längs kusten och, mycket sällan, i Alexandria. Över hela norra kusten är nederbörden låg, men lite högre än i inlandet. Det regnar oftast mellan oktober och mars.

 

Sahara

Detta avser delen av landet som utgör en del av Sahara. Du har den västra öknen, väster om Nilen som utgör cirka två tredjedelar av landet och sedan den östra öknen på andra sidan av Nilen.

Den stora öknen har extrema förhållanden och är ogästvänlig för liv, förutom de få oaser som finns. Temperaturen är brännande varm på sommaren, ibland upp till 50°C. På vintern kan temperaturen sjunka en del, särskilt på de högre höjderna i Jilf al Kabir i väst. Det blir ofta minusgrader på natten och snö har förekommit. Nederbörden är mycket låg och händer sällan, även år emellanåt. Öknen i öst har mer nederbörd än öknen i väst på grund av dess närhet till kusten. Regn är mest sannolikt på vintern.

Sandstormar är en av de många faror i öknen när starka vindar piska upp tjocka och höga moln av sand. Sanden kan flyga så mycket som 6 kilometer upp i luften och ofta blåsa in över södra Europa. En av de ansvariga vindarna är den varma, torra Khamaseen som blåser från södra Egypten under våren. Denna vind orsakar ofta obehagliga sandmoln över Egypten.

Det oppstod en feil mens værdata ble lest fra yr.no. Teknisk info: Mest antakelig: kobling feilet. Nest mest antakelig: Det mangler støtte for fopen wrapper, og cURL feilet også. Minst antakelig: cURL har ikke rettigheter til å lagre temp.xml

Levererat av Meteorologiska institutet och NRK.

Prognos för Alexandria  Nederbörd. Temp. Vind Styrka