Klimat & Temperatur

Med stora öknar, berg över 2500 meter över havet och långa kuster, upplever Egypten många olika typer av väder och klimat, från torr värme till snö. De mest intressanta destinationerna, ur turisternas synpunkt, har dock liknande klimat och temperaturer. Juni, juli och augusti är i allmänhet de hetaste månaderna. December och januari klassas som vinter, men det är aldrig riktigt kallt här. Egyptens väder ger väldigt lite nederbörd, och när det regnar så blir det oftast under vintermånaderna.

Vår (mars, april, maj)

Våren är en härlig period i Egypten om du vill slappna av i behaglig temperatur och utforska sevärdheterna Egypten har att erbjuda. Temperaturerna ligger runt 18°C under dagen och faller till cirka 8°C under natten.

Sommar (juni, juli, augusti, september)

Under sommaren blir det mycket varmt i Egypten. Vid kusterna är det cirka 30°C varmt, i Nildalen kan det bli upp till 28°C och ute i öknen brännande 50°C. Det regnar inte under sommaren. Temperaturen från juni till september ligger nästan alltid omkring 30°C. Vattnets temperatur under sommaren är i snitt 22°C varmt.

Höst (oktober, november)

Hösten liknar våren temperaturmässigt. Vid Medelhavskusten börjar det i oktober.

Vinter (december, januari, februari)

Vintern är en skön period i Egypten, det blir oftast inte kallare än 10°C på dagen, dock kan frost inträffa på natten.

När är det då bäst att resa till Egypten? Egypten är alltid ett bra val för din semester, här finns något för alla som älskar sol. Läs mer om Egyptens klimat och temperaturer i de olika klimatzonerna och välj sedan område och säsong efter vad du tycker är behagligt och njut av .